Cannelloni med kyckling & svamp.

Idag blir det det här receptet: http://www4.arla.se/Default____17653.aspx?RecipeID=22136.
Fyllningen har jag redan provsmakat, och J*VLAR va den var god! ^^
Hoppas det blir gott i "helhet" med. :o)
Dem står nu i ugnen och gottar sig! Bilder kommer senare.

Sa ju att det skulle bli grön curry idag, men mams köpte det åt mig med bilen så jag spar den till imorgon! efter jobbet! då orkar man inte heller stå och laga mat.. även ifall jag kommer ha rester över, men jag är inte en sådan person som gillar att äta samma rätt dagen därpå! Måste variera mig lite! >_<

hej sålänge!


Mums, va gott de blev! ;D



 

Jobba jobba jobba!

Wow, va "busy" jag har blivit! ;) Värsta problemet att lyckas planera in en dag med en kompis ju.
Förut var det bara hon som hade jobb och jag kunde varenda dag. Men nu är vi båda upptagna av jobb, men vi lyckades planera in måndag till slut! ;P hehe. Så imorgon tänker jag va ledig, för att sedan jobba på eh både lördag och söndag.
Sedan ska jag jobba fram till stängning på tisdag, och onsdag, torsdag & fredag ska jag jobba på ett annat eh. :) Fast på fredag blir det två olika! svin kul att vara så fullbokad av jobb! ^^ 

Idag fick vi slänga väldans mycke mackor.. :S ett värde av 700 kr blev de! O.O Men vi måste ha sålt mer kaffe idag då eftersom dagsrapporten var vsom vanligt (om inte mer).

Tycker det är roligare att jobba vardag än helg, vet inte varför... de bara är så! ;D

Hoppas jag får sova 12 h inatt! ^^ De vore nåt!

Jobba

Snart drar jag iväg för att jobba ca 8 h. :) Kommer inte uppdatera här förns väldigt sent ikväll (om jag pallar förstås) annars blir det imorgon! ;)

Imorgon är de Grön curry som gäller! ;D wieee!
I helgen blir det jobba, jobba också! ^^ Älskar mitt jobb! <3

Har laddat mp3 med The shins senaste album också, hoppas det funkar att spela den på jobbet nu då, för sist när jag hade på min mp3 där så hacka den ständigt :S då spelade jag Jack johnson... vi får se om de går. :P

Hej svejs sålänge då!


Onsdag 29/10-2008.

Idag blev jag räddad IGEN! ^^ Haha, samma tid som igår ringde chefen och bad mig rycka in nån timme. Blev 2h.
Sen fråga hon om jag kunde jobba imorgon 11:30-19:30 och stänga. ABSOLUT! gissa om jag blev glad? ;D

Dagens middag blev en kycklinggratäng från en annan blogg, http://matplatsen.org/?s=kyckling+grat%E4ng.
Tillsatte även lite soya i, och jävlar va gott det blev!! Måste skicka det vidare till mams! <3

 

Räddad!

Haha, idag blev jag räddad från mitt trista jobb. (möbelaffären)
Min chef på EH ringde kl 3 och sa att jag behövdes där och undra om jag kunde komma. Absolut säger jag och stressar mig dit på 15 min! ^^
Älskar att bli "räddad" sådär, har hänt förut med ju. ;P

Kom hem kl 6 ungefär och slängde in en fryst potatisgratäng i ugnen. Pimpa till den lite med hyvlad ost och torkad oregano. :o)


Scones.

Mums, idag fick jag hem typ 4 scones från EH när jag stängde. :)
Vilken lycka va? ;P Det är nästan så man går och hoppas på att folk inte ska köpa, för blir det över när man ska stänga så måste man skriva av dem. Vilket innebär att man gärna får ta hem dom! ^^
Men det är ytterst sällan det blir scones över, de brukar gå åt! Folk var väl mer sugna på mackor idag.. skrev bara av 2 lax mackor.




ÄppelPaj.

Ikväll testar jag fryst färdig äppelpaj med kanel. Helt okej, men min är MYCKET godare! ;o) För jag öser på med kanel och har äppelklyftor istället för tärningar. Men detta är ett utmärkt alternativ om man inte pallar skala och skära äpplen.

  


Hihi.

Äntligen lyckades jag ladda upp video klippet där jag härmar "vuxna" människor, haha. ^^
Mamma tycker jag borde bli ståupp komiker.
Tror inte de va! ;P

Fattar dock inte hur man får hela videon på bloggen som folk jämt har, nån som kan?

http://www.youtube.com/watch?v=IUbk9EDI8hI

Vego, Satay.

Mums va gott! ^^
Gjorde satay idag till middag med quorn bitar och blanda i såsen istället för kyckling delar att servera till såsen.
Blev riktigt gott! Hade basmatiris till.

 

Jobba & Löning.

Jävlar vad det var mycket att göra idag! Fick göra nya mackor heeeela tiden nästan. ;P Sålde som smör allting eftersom det är löning.

När jag kom dit imorse och skulle öppna hade jag inga nycklar och kunde inte öppna. Smsa chefen och hon ringde upp och sa att jag då får "klättra" in i en liten springa, haha. Lite kul faktist. :o)

Har inte ens sovit en timme inatt, så gissa om jag e slut efter en hektisk dag på jobbet? åkte dit till halv 8 och sluta kl 3. Stått upp HELA tiden och det har ständigt varit något att göra. Inte en sekund står man still och inte gör nånting typ. SVINKUL! ;P

Efter jobbet åkte jag direkt hem, duschade (för jäääävlar vad man svettas när man står vid den varma espresso maskinen) och sedan drog jag igen parsiennerna och gardinerna och la mig i sängen i hopp om att somna, men icke. >_< Får förhoppningsvis sova inatt iaf.

Dagens middag var sjukt god, min favorit pasta sås som innehåller grädde, dijon, soya, vitt vin, champinjoner & riven parmesán. Dock gör den sig inte bra på bild, så det var mycket mycket godare än vad det ser ut att vara, tro mig! ;D


Billiga middagen!

Dagens middag blev en riktigt billig men även lyxig sådan! :) Eftersom jag stängde igår så måste man alltid slänga mackor som inte blivit sålda, det blev 3 räkmackor och en kyckling macka att slänga.
Så idag var ju brödet såklart hårt och segt så jag pilla bort alla räkorna och kycklingen.
Det blev ca 250g räkor och ungefär 100g kyckling.

Så det blev det här receptet: http://www3.arla.se/Default____17653.aspx?RecipeID=14285.
Eftersom jag redan hade allt där förutom saffran och cremé fraiche blev det ju snor billigt! ^^
Hade dock ris istället och "redde" såsen så den skulle bli lite tjockare. (passar bättre till ris då)

Räkor + kyckling i saffran! På tallriken

Stängning.

Igår kväll blev det inget bloggande då jag jobbade från halv 12 till halv 10 på kvällen! O.O
Det var min första stängning ensam. :)
Fick lite små panik där ett tag eftersom jag låg så efter med sysslorna pga kunder som kom och gick. Så rengöringen börja jag med typ en timme "försent" (egentligen inte då man måste ta kunder) Stängning var ju klockan 7 men jag gick inte därifrån förns 10! Men min chef har sagt att det är bättre att göra det noggrant och vara kvar längre och även få betalt för dom timmarna än att göra det slarvigt och gå därifrån tidigt. ^^

Det var riktigt kämpigt måste jag säga, träningsverk som fan idag! haha. Men kul var det ändå! Tur är ju det, annars är de fan inte värt det. ;P

Imorgon ska jag vara där kl 8 och öppna. Måste upp tidigt! >_<  Men det blir nog kul. :)

Här är förresten min FINA, sköna & VARMA jacka! ;D


Grön Curry!

Nu är jag hemma igen efter en kväll på puben med en heineken. :) Sitter och käkar grön curry rester som blev över här tidigare. ;P Mums!

Vaknade halv 12, stressa iväg till spånga för att köpa curry till oss, åkte sedan hem och storstäda och tvätt håret samt gjorde mig iordning.
Sedan mötte jag upp mamma på fika och sen åkte vi hem till mig och käka. :) SEN blev det ÖL och skratt. ^^

Vi hade riktigt trevligt på puben där jag imiterade "vuxna" svenska. (grinande bebisar med tummen i mun.) Vi filmade det med, men vette fan hur man laddar upp det från mobilen till datan! O.O Lägger ut det så fort jag fått hum om det.

 haha! en bild när jag imiterar.

Oj oj.

Förlåt för dålig uppdatering...
Idag har jag varit och shoppat med farmor.  :)
Sa att jag skulle vilja ha en canada goose jacka så jag slipper frysa i vinter. Frågade om hon hade möjlighet att hjälpa mig med det, 4000 sa jag att de kosta. Hon ställde upp på det men sa att hon var tvungen att ta det på sitt kort därför var hon tvungen att följa med.
Ända stället jag visste att de hade sån jacka var på NK så vi åkte dit, fick världens chock båda två när vi fråga efter priset! O.O Inte undra på att de inte prismärkt jackorna, för jääävlar vilka priser!! 6000 - 7000! Helvete... frågade direkt: har ni inget för 4000? haha :P Då hämta hon ju fram en as skön "fjällräven" i svart för 3000, dock inte lika varm, och det var ju enda anledningen till att jag skulle ha en vinterjacka, så jag garanterat slapp frysa!
Farmor ville att jag skulle ta goose jackan för den var finast tyckte hon och varmast. ^^ Så gissa vad jag har fått!? ;P haha. Min farmor är rolig att shoppa med för när hon har öppnat plånboken går det inte att stänga den tydligen.
Slutade med att jag kom hem med Canada jacka & 5 tröjor från Gina tricot! ^^ så gulligt av henne! Men när jag kom hem och prata med mams fick jag dåligt samvete och kände ingen glädje alls för kläderna längre. :(  Men börjar komma tillbaka! ;)

Ni får se bilder på allt imorgon, orkar inte ikväll! ;)

OH juste, morgon är det grön curry till extra pris på mitt favvoställe!
Så jag ska bjuda hem mamma på curry, sen efter går vi nog och tar oss en öl på puben! ^^

See ya tomorrow! ;D

Oh Yeah!

Jag "fyndade" en ny svart rektangulär ugnsform också för 89 kr.
Skönt med en rektangulär, den ovala går mig på nerverna när jag gör denna lasagne. ;D


mums

12 TIMMAR!!

Har jag sovit inatt!!! O.O Inte hänt på säkert 1-2 år!! Fyfan va skönt det var, helt utvilad inte ont i en fena. Härligt, inga jävla påsar under ögonen heller. GUUUD, va jag önskar att jag fick sova 12 timmar varenda natt. Men det är ju bara att glömma. :( Inatt lär jag ju inte få sova alls typ. Snyft. :'(

Igårkväll kände jag mig illamående och lös i magen så jag trodde jag skulle bli magsjuk. >_< La mig i sängen och vila, sedan koka jag lite nudlar och la mig och vila igen, då blev jag bra igen! Phuuu!! Vill inte bli magsjuk igen, var det i våras då jag även var VÄLDIGT mager så jag trodde ju att jag skulle dö. Kunde inte behålla nånting, tillslut spydde jag endast vatten! :( Aldrig mer, please!

Idag fika jag med mamma och handla på maxi, lyckas jag handla för 2500 kr innan vecka 44 får jag en bonuscheck på 100 kr till jul. O.O Då mamma har ont om pengar så erbjöd jag att pröjsa hennes mat/dricka med. ;D

Hade lagrad chevréost, purjo, morötter och broccoli som var tvungen att användas innan de blir dåligt, så gissa vad jag har i ugnen? Mohahaha. ^^ Det kommer bilder på de sen.

kram!

Söndag 19/10-2008.

Spenderat hela dagen med mams! Trevligt. Hon är mitt allt! Älskar henne mer än något på denna planet. Hon är dessutom min bästa vän, vi är som två vänninor. Vilket är super skönt och det blir mycke trevligare att umgås. Då jag inte heller har så mycke kompisar så är det ju kanon! ;D Love ya!

Dagens middag blev grönsaksgratäng med keso, purjo, grön sparris, broccoli, ägg och parmesan! Smakade helt okej! Glömmer hur jävla gott keso verkligen är! ^^ Måste köpa mer utav det! Åh, va sugen jag blev på avokado&keso! 
DEN ABSOULT BÄSTA KESO-KOMBINATIONEN! :o)

innan servering! mumma!


Jobba

Jävlar vad det var mycket att göra på jobbet idag! O.O det var ju match också, då blir de mycke mer. Dessutom ska folk alltid komma i "klungor", typ 5-10 pers på en gång, sedan inte en kotte. Och så håller det typ på. ;P

Käkade gröt på morgonen och tog en näringsdryck innan jag stack, sen har jag inte käkat förns nu. Trött och ont i fötter som man hade så blev det inget självlagat. Köpte en Findus frysrätt (utvalda) den med kyckling thai rödcurry, aldrig ätit tidigare men 29 kr var inte SÅ farligt så jag köpte den. Måste säga att jag blev förvånad över hur god den faktist var. Är alltid skeptisk till frysrätter, bara blivit besviken tidigare förutom fullkornspajerna. Ett säkert kort. Men den är endast god i ugn och det tar ju då 30 min och det palla ja inte.

Gott var det iaf, köpte även lite naturgodis såklart! ;D

 Endast yoghurtöverdrag! MUMSFILIBABA!

Tjusigt.

Kolla vad fin den är! ^^

  

FREDAG fast lördag!

Idag är det fredag men känns fan som lördag! O.O
Kanske är för att mams och jag lånat brors bil! :) brukar mest göra de på helger ju.

Jaja, imorgon ska jag få jobba!! jippiieee!! ^^ ska bli så jävla roligt att jobba på julafton, för det kommer bara vara jag då, så jag ska både öppna, jobba ensam och stänga helt själv! Vuxen poäng till mig! ;D haha.
Ska stå där med tomteluva och julmusik och önska folk god jul! haha! :)

Dagens middag blir rotfruktsgratäng ur min vegobok... aldrig gjort det förut så de var ju spännande, gott och mycke billigt ju! O.O
Den innehöll potatis, palsternacka (love it), morot, purjolök, timjan, grädde, mjölk & ströbröd. Men eftersom jag hade en massa "oststumpar" så rev jag lite ost och hade på. Kan ju aldrig bli fel, eller? ;P

Har också bakat leilas cheesecake innan matlagningen, men den står i ugnen efter matlagningen (alltså nu) ;P den ska nämligen stå i ugnen 40 min i 175 grader sedan ska den stå utan värme i ugnen yttligare 30 min. Därför körde jag in den efter middan, annars svälter man ju ihjäl! O.o

 

Utvilad.

Idag äntligen har jag fått sovmorgon och sovit hela natten! Behövdes verkligen. Känner mig hyfsat utvilad för en gångs skull! :) kanske är för att jag jobba igår? hmm.... mer jobb tack! ;P

Var och kolla hur espressomaskinen funka idag, börjar fatta lite mer, men tveksam om den verkligen är värd 10 000?? O.o måste prata med pappa om det, han skulle säkert nöja sig med en liten billigare. Jaja, hoppas man kan byta den om så vore.

Idag blir det smarrig korvgryta! samma recept som förut fast nu hade jag konserv majs istället för paprika och kyckling grillkorv som jag fyndade på coop för 10 kr. Blev skit gott idag, majsen "sötade" till det. :)


Espresso Maskin & grön curry.

Oh ja! :) Idag var jag och köpte en espressomaskin till pappa för 10 000! O.O Inte för mina pengar såklart. Hans tjej som bor i thailand och åker hem imorgon betala 5 000, och pappa resterande.
Sedan efter det klockan 4 skulle jag til eh och jobba/stänga. Kom hem till pappa sedan vid 9 ungefär då jag slutat och käka grön curry! YUM.

Såhär ser maskinen ut: http://www.kaffemaskinen.se/admin/prod_img/100-312%20Perfetta%20kopiera.jpg skit ball ju! ^^ ska dit imorgon och "träna" mig lite på den.

Sedan fråga även min chef idag om jag ville jobba på julafton för hon ville gärna hem till familjen i en annan stad och hon hade redan frågat 3 st som sa nej så hon var lite orolig, men jag ville hemskt gärna jobba då! :)  Hon så lättad så jag fick en kram! ^^ Sedan om typ 2 veckor ska jag få testa att stänge helt själv om jag känner att jag skulle klara av de, samt öppna en gång själv. Öppna känns lättare, stägning dock var jag lite tveksam till... men vafan måste ju klara av det tycker jag! :P

Hörs imorgon då, för nu e jag bra trött! :P

kram

Sparrispaj med parmesan.

 

Info.

Här är en "infolista"...

Höger- eller vänsterhänt: Höger
Humör just nu: Grinig.
Är det nåt du absolut inte äter: Fläsk, Rött kött och sånt. 
Kläder just nu: Levis shorts, red hot chili peppers tröja.
Musik just nu: inget. men är rätt så inne på kid rocks nya skiva annars.
Vad sa du senast: Jag orkar inte.
Favoritväder: Medium, vår/höst.
Sparare eller slösare: Sparare och slösare på olika sätt.
Vem är viktigast för dig: Mamma <3
Bästa film: Sex and the city för tillfället. Annars var Juno skit bra med.
Tror på liv på andra planeter: Ja, de klart...
Har du några homosexuella vänner: Nä, tråkigt nog.. :(
Bio eller promenad: Bio!
Snarkar du? Nope!
Rädd för insekter? Nej, men ogillar dom. Förutom humlor! ^^
Äckligaste insekten: Typ.. silverfiskar.. eww!
Bästa bok? läser inte böker, haha.
Vad vill du jobba som? Barista el skådis.
Pizza eller hamburgare? Kycklingburgare, räknas de?
Stökigt eller välstädat? (ditt rum, hus, lägenhet m.m.) Städat, otroligt pedant.
Skulle du någonsin få för dig att hoppa bungy-jump? Why not? ;P
Hur många syskon har du? 2 storebrorsor.
Vad är du mest rädd för? Mig själv?
Är du rädd för blod? Nej?
Saltar du på maten? Ibland.
Anser du att du är stark? Ja, men ibland inte.
Brukar du sola? Ja, utomlands.
Vad gör du om du får hicka? Hickar?
Röker du? Nope
Snusar du? Nej.
Kaffe, te eller inget? KAFFE alla gånger! ^^

Dagens middag blir en smarrig sparrispaj som jag nu har i ugnen! Bilder kommer

släkt middag.

Idag blev det mysigt faktist. Åt tempura till förrätt och sukiyaki till huvudrätt. Gott gott, spec tempuran.
Drack sprite, 2 glas, 1 päron cider och 1 stark öl. Efter ölen blev jag "berusad". :P Jag skulle sedan åka hem med pappa och hans "thaitjej" med t-banan, vi hade riktigt kul faktist.
När vi väntade på tuben så såg jag reklam för den nya maraboun "amigo" och fråga om pappa hade smakat den, eftersom han älskade de där "majssnacksen" men det hade han inte! O.O så jag sa att vi skulle köpa en sån när vi gick förbi ICA hemma, så jag gick sedan in på ica för att köpa en åt han, men då hade dom inte den! :(
Men Auon (som thaitjejen heter) och pappa prata om att Auon skulle köpa pappa en riktig Espresso maskin hem till han så jag kunde komma dit och göra kaffe åt han och träna samtidigt.. och hon nicka och sa ja hela tiden, men vette fan om hon kommer de. Vi bestämde även att hon och jag skulle åka tillsammans på tisdag innan 4 (eftersom jag ska jobba på EH klockan 4-7) och köpa en och sedan när jag slutat jobbet komma hem till dom och göra kaffe samt äta min favorit rätt, Grön curry! :) det var vad vi bestämde, men pappa min är känd för mycke snack och lite gjort. Så det lär ju inte bli av! haha. Trist, för jag blev riktigt taggad för det! :P
Men jag är van vid det när det gäller pappa, så det e väl lugnt.
Sitter just nu och provsmakar cheesecaken jag gjorde idag, smarrig, men lite besviken på att creme fraiche toppingen runnit ner i hela cheescaken typ :( suck.



Brorsan med värsta fula minen! :P




Voila!


Söndag.....

Nu har jag en sån här i ugnen: http://www.alltommat.se/recept?recipeid=3941

Senare ska brorsan komma över och fixa en grej på min data och sen klockan 5 ska jag ut och käka middag på en japansk restaurang med släkten. Ligger på kungsgatan och det är typ den enda restaurangen farfar kan. -_- Går alltid dit. Trist tycker jag eftersom deras mat inte är den bäste heller. :P jaja, slipper betala själv iaf.
Det blir nog Tempura el sukiyaki (endast med tofu då) för min del.
Bilder på konstverket kommer sedan! ;P hej sålänge!

Skrollebollans Lasagne.

Japp, alltid lika gott! ^^
 Ni kanske tycker jag "tjatar" mycke om den, men det går inte att beskriva med ord hur jävla god den verkligen är! :P haha receptet finns här: http://skrollebolle.blogg.se/2008/august/bara-for-att-pynta-lite.html

Den blev ovanligt röd idag, Men fin! ;D


Lördags gott.

Idag blir det min smarriga vegetariska lasagne! ;P Vet inte var jag har fått receptet ifrån så jag säger att det är min lasagne! ;)
Var och handla lite extra billigt på ICA Maxi, min favorit mataffär! ^^ Var även tvungen att köpa SL kort idag! >_< Så nu är jag pank! :'(

gissa vad jag har köpt!  haha 

Dessa jeans har ALDRIG suttit bättre än va de gör nu. Inte ens när jag köpte dom, ändå var de den minsta storleken. Men mitt mål är väl att inte komma i dom! haha ;P



Mums, va detta är gott!



Det ska vara mjuk chevré i mitten av lasagnen, och riven hård chevré på toppen! ^^


Brist på ork och inspiration.

Pga trötthet och ingen inspiration blev det ännu en klassiker hemifrån! ;P Dock med en liten "mikaela touch" ;D
Färdig grillad halv kyckling, 2 dl creme fraiche, en skvätt citron, dill, massa dijon senap, 1 dl vatten & 2 msk kyckling fond. Det är var det egentligen ska vara i... men jag hade allt det men även yttligare 1 dl vatten, en skvätt soya, örtsalt & 100g Philadelphiaost. Mums, älskade denna rätt när jag var liten och var typ den enda som önskade det jämt och ständigt! ;)

 

Haha!

Knappt sovit inatt och var uppe sedan halv sex och jobbat fram till 11. Ganska trött och började latja med kameran när jag kom hem! haha, jag kan verkligen se konstig/rolig ut på bild. xD

   

Morotskaka

Mmmm... va god den var, håller med Leila om att det är världens godaste! ;P
Glasyren=sjukt god med lime i. Och kakan som har både ingefära,kanel och kardemumma... det blir mumma! ;D


Torsdag!

Vafan är det frågan om? Jag är helt speedad idag med! O.O ska det vara så varannan dag eller?  haha.
Idag var jag uppe kvart över nio, käka frukost, sen var frågan... skulle jag pallra mig in till jobbet och få käka smarrig lunch men isåfall inte tvätta håret och städa.
Eller skulle jag bara vara hemma ta de lugnt, äta äcklig mcdonalds och tvätta håret och städa? hmm... nu till det roliga. Jag trodde verkligen inte jag skulle orka något. Jag kröp ner i sängen direkt efter frukost. Men efter 1 min ungefär hoppa jag ur sängen, in i duschen, tvätta mitt omständiga hår, ut ur duschen & föna håret, dammsög (eftersom det flyger massa hår när jag tvättar det jämt) på med kläder och iväg till bussen, in till jobbet(var där 11:40! O.O
Vrålhungrig som jag var sprang jag och köpte in Sushi, sorterade sedan in papper i pärmar, gick deras ärenden, köpte in lunch till de andra samt köpte mig en chailatte med espresso.
Efter detta for jag hem och gick sedan och handla, köpte ingredienser till en morotskaka från Leilas bakbok som jag lånat på biblan.
Kom hem, satte igång baket! Under tiden kakan stod i ugnen (ca 1 timme) satte jag igång och STORSTÄDA!!! O.O helvete! Räckte tydligen inte med att jag dammsög imorse utan nu börja jag skura toan, damma, skura i köket och damsög ännu en gång! Pust! -_-
Sedan gjorde jag glasyren till kakan och bredde på den. Inte suttit ner förns nu.
Jävlar vad jag kan ligga i ibland. Överskottenergi så det heter duga.
Haha bra där, jag som ska upp och jobba på EH imorgon kl 7.
Kommer vara helt död imorgon säkert. Mohaha.
Eftersom gårdagens middag blev så himla god så ska jag äta det idag med! ^^
Puh!

 Notis, VÄRLDENS GODASTE MOROTSKAKA! 

En lite lyxigare LillLördag!

Idag blir det pasta! Var ett tag sedan jag gjorde något med pasta, så det var dags att testa något helt nytt pasta recept tyckte jag! Vegetarisk Linguini Gratäng med smak av Italien.

Jag börja med att steka en hackad gul lök i olja 3 min, sedan 10 st skivade champinjoner & 2 skivade sojakorvar(tunna skivor) stekte yttligare 2 min och till sist slängde jag i en halv burk halverade coktailtomater och stekte vidare 1 min.
Under tiden kokade jag 250g Färsk linguini pasta, hällde ut i durkslag och sedan blandade jag pastan med en "smörja" som jag blandat ihop av 2dl cremé fraiche, 250g ricottaost, 70g grovhackad babyspenat, 2 ägg och salt+peppar.

Sen smörjde jag en ugnsform och la hälften av "pasta smörjan" i botten, hällde sedan på all fyllning (det stekta) och sen på med resten av pastan. Till sist toppade jag med de resterande coktailtomaterna. Voila! ;D

WOW, vad gott det var!! Riktigt fint blev det ju me! ^^
Platsar lätt på "Favvorättslistan" O.O.


 
 
 

smarr.

Bakade ju denna smarriga tryffeltårta för lite mer än en vecka sen då mamma var här.
Vi gjorde den HELT laktostfri så hon skulle få en bit.
Men när biten väl ligger hemma hos henne i hennes kyl så käkar brorsan upp den! >_< Dumma.
Mamma (och jag) blev jätte ledsna hon som verkligen såg fram emot den, därför baka jag en ny! Men hon fick ju inte hela såklart ;P sitter själv och mumsar just nu på den. hehe.


Yummie, vilken middag!

Ja, trots omständigheterna blev det en kanongod middag, bland det godaste jag gjort faktist! :) Hade glömt hur gott brunsås och stekt potatis är också! ;P

 det är godare än vad det ser ut att va!

Speeeeeed

Idag är jag hemskt speedad!! O.O Jag kan knappt sitta still! >_<
Jaja, blev inget bloggande igår för jag hade inget att blogg om :P och jag käka dessutom matrester.
Men idag blir det iaf lite nylagad middag, någon riktigt omständigt och ovanligt måste jag säga! Aldrig gjort något liknande i mitt liv! :P
Italiensk kycklingfärslimpa med brunsås och stekt potatis.
"Limpan" har jag fyllt med färska timjan, basilika, soltorkade tomater och mozzarella. Samt toppat "limpan" med mozzarella och soltorkade tomater. Får se hur det blir... :/ är lite orolig bara att kycklingen inte kommer vara genomstekt när jag tar ut den. O.O
Den står inne i ugnen nu... får väl ha den där lite extra länge för säkerhets skull! ;) Matbilder kommer i nästa inlägg.

Usch!

Pissigt väder. >_<
Igårkväll knackade en granne på hårt som fan, dock har han flyttat nu, men hade hand om de mesta angående bostadsföreningen.
Han var arg på mig för att jag inte är delaktig i deras jävla möten som handlar om föreningen och inte är med på vår/höststädningarna! :S Jag har för det första aldrig blivit upplyst av henne jag hyr i 2:a hand av att jag ska gå på såna möten eller vår/höst städa, det enda han upplyste mig om var att jag skulle behöva städa trapphuset var sjunde vecka typ! Vilket jag gjort precis alla gånger det varit min tur! ÅHH! blir så arg, vad då förstöra ens lördagskväll sådär!?
Dessutom sa han att det kommer kosta mig 500 kr nånting i fortsättningen!! Helvete heller, varför ska jag sitta på de där möterna när det inte ens angår mig? -_-

Nåja, mailade henne som jag hyr av idag iaf och berätta allt. Hon svarade precis med att jag har gjort rätt och att det var fel utav han osv. Känns jätte skönt. ;P

Till middagen nu, som blev en gammal klassiker hemifrån.. :P Kalkonkassler i skivor som man slänger in i ugnen med fluffig grädde som har blandats med en hel burk Medium Thick n Chunky salsa sås och så riven stark ost ovanpå! Serveras med ris och smarrig sallad (hade ingen sallad tyvärr, men det ska man ha tycker jag för att det ska bli extra gott!)

 

Sega lördagen.

Gud vad jag har känt mig helt sänkt idag! För lite sömn på hela veckan känner jag verkligen. Det sticks dessutom i ögonen. >_<

Dagens middag blev god som fan!
Ett recept jag hitta igår: http://www.alltommat.se/recept?recipeid=6103 rekommenderas starkt! ;P
Hade dock soltorkade tomater istället för färska, och köpte färdigkrossade gröna/svarta oliver marinerade i olja med kapris.
JÄTTEGOTT! ^^ *Stolt*

  

Sego.

Gårkvällen var inte så rolig som vi hade tänkt oss... det var meningen att vi skulle dansa och ha skoj, men så blev det ej.
Mest prat och öl. Men det är okej det med. ;P
Inte mycket bilder blev det heller men några... :P

Kom hem vid 1 inatt och vakna kl 10 av att grannarna sätter igång med "höststädning" i heeela huset. OCH utomhus. -_-
suck.

jaja, idag är en ny dag och jag ska bara vara hemma och slappa tror jag, kanske fika med mamma som jag inte träffat på ovanligt lång tid.

Outfit. Corona.

Party!

Ikväll blir det utgång med en el två polare! Ska mötas kl 7 i Odenplan.
Ska försöka ta lite bilder! ;P ses ikväll/imorogon!!
ha en trevlig helg allihopa!

kram

Haha! ready for paaarty! Kass bild.

Sojakorv

Idag gick jag upp kl: 05:40!! O.O Det var bäcksvart ute! Brukar inte gå upp förns vid 10 ju, så jag fick en chock. :P
Åkte för att möta upp en annan som jobbar på eh, vi skulle öppna tillsammans.
Så hela morgonen stod jag och gjorde alla sorters mackor de säljer samt sallader... plus att vi fyllde på bakverk m.m.
Slitsamt så tidigt men ändå roligt tyckte jag, allt som är "nytt & annorlunda" för mig är roligt just nu. :)

Jobba där fram till  kl: 11:00, sen var ja tvungen att gå... så då åkte jag in till "släktträffen" (:P haha, möbelaffären) och jobba lite där tills klockan va typ halv 3 då ville jag bara hem och duscha/tvätta håret, för jag stank svett! >_<

Fick handla hem lite mat innan också så idag testa jag något helt nytt, "vegogryta med ris".
Blev jättegott och kommer garanterat göra om det!
Det är med krossade tomater, cremé fraiche, kidneybönor, lök, paprika, sojakorv, curry & buljontärning! ;D och så ris till det! Mumma!

Btw, sojakorv är sketa gott!! ;D


Naturbegåvning, jag?

Haha, kaffe med barista coach blev framflyttad till idag istället. (från fredag)
Han tyckte jag var otroligt bra, naturbegåvning beskrev han det, han hade aldrig sett en nybörjare kunna göra en latte så bra som jag gjorde! O.O
Han kände sig även hotad sa han på skoj. :P haha. Skön prick va han verkligen!
Kommer få träffa han igen på baristautbildningen.
Fick gå efter typ 10 min för att jag klara allt, men jag ville ju stanna! :'( men det var en till tjej han skulle lära så jag var ju tvungen att gå.

Juste börja ju med att jag åkte in till "släktträffen" som jag börjat kalla mitt "vanliga" jobb. :P Där heela tjocka släkten jobbar. -_-
Var ju tänkt att det skulle va min första jobbardag efter sjukskrivningen, men när jag kom in dit till 12 så kände jag mig så otroligt ovälkommen utav farmor och hon skicka iväg mig på lunch me en gång.
När jag sitter och äter får jag ångest över att behöva gå in och jobba där. :( Men jag gick dit efter lunch iaf, för att ge dagen en chans liksom.
När jag precis kommer innanför dörren dit så ringde platschefen på EH och säger att "kaffe med baristacoachen" är flyttad till idag och att jag skulle komma så fort som möjligt. Jippiiieee jag blev räddad!!! ^^ stack därifrån me en gång.
Och det gick ju som sagt jättebra.

Dagens middag blev en gammal barndomsfavorit som mamma gjorde ofta det är pennepasta med grädde som man kokar upp med riven wästerbottenost och kryddar med salt och muskotnöt, sedan har man i en äggula och sist slänger man i frysta ärter, kalkon och strimlad purjolök! Älskade den verkligen, det var min absoluta favoritpasta! ;D
Och ja det blev lika gott som det brukar smaka när mams gör det.

 

RSS 2.0