Lördag

Idag vakna man upp med en nerdregglad kudde och värk i halsen! :'(
Vilken trevlig present såhär på en lördag (och dagen innan jag skulle få gå på grönan GRATIS) så åker man på en förkylning! Fan säger jag bara! jag som velat gå på grönan sedan förra sommaren. :(

Hur som helst så hade jag fått två "biljetter" av brorsan som han fick av swedbank, som ger gratis inträde och åkband. Dessa gäller bara den 31:a augusti, imorgon alltså.
Så jävla typiskt att man blir sjuk, när man annars mår tipptopp jämt!
Börja fundera på vem jag kunde ge dom till istället (har ju inte så många) frågade om hon som jag skulle gå med ville gå med någon annan då, men hon hade inte heller någon som kunde.
Sedan när jag var påväg hem på bussen från solna med 2 tunga matkassar kliver min granne på bussen.
Hon bor precis brevid mig med sin son och man.
Passade på att fråga om hon ville ha dom och det ville hon! ^^ hon blev jätte glad och då blev jag det med.
Man mår verkligen bra av att göra goda gärningar. :)
Kanske kan känslan ta bort förkylningen? hoppas det iaf, för den vill jag ej ha! känns som om en bomb exploderat i skallen på mig.

Igår kväll la jag ju ut en bild på dr.oetker pizza som jag åt då... så idag fick jag lust att göra min egen pizza.Inte så komplicerat och fort går det, vilket är kanon eftersom jag är sjuk!
Jag hade tortillabröd som pizzabotten och en färdigpizzasås (som var skit god och kosta endast 10 kr) sedan hade jag skivade färska champinjoner, riven herrgårdsost som låg och drällde och min favorit: BUFFELMOZZARELLA!!!! mums!såhär blev det:

 tortilla pízza färdiga pizzasåsen

Pynta!

    
  

Dr. Oetker

Kvällspizza från Dr. Oetker! den godaste frysta pizzan <3


Recept

Kan lägga upp ett gammalt recept jag kommit på själv som är hur gott som helst!
Jag gjorde en gratäng utav det men går också att ha det som en vanlig pastasås!



PastaGratäng

ca 300 g valfri pasta
3 dl grädde
300g champinjoner
stor klick smör
1 msk soja
1 msk dijon senap
1 tsk socker
3-4 msk matlagningsvin
1 förpackning små mozzarella bollar
1 dl riven parmesan

Koka pastan. Fräs svampen i smöret och tillsätt sedan grädden, sojan, senapen och sockret.
Låt koka upp och sjuda ett par minuter.
Smaka till sist av med vin, salt och peppar. blanda såsen med pastan och häll i en ugnsform.
skär bollarna i halvor och tryck ner dom lite varstans och toppa sedan med hyvlad parmesan.
Grädda i ugnen ca 10-15 min på 225 grader. 

Dagens!

Efter gårdagens jobb med biffarna var jag absolut inte på humör för att stå och slita i köket! Så det blev min absoluta favorit mat idag till middag: Grön Curry från Baan thai i spånga dock vegetarisk annars tycker jag bäst om med stora räkor men det går bara och köpa när de har de som dagens lunch för då får man de för 70 kr istället för 109! Hur som helst så finns det ingen som gör godare grön curry än dem!! jag har försökt men det går inte att få den lika god, fattar inte hur de bär sig åt!!
Detta innebär mindre bloggande idag också, tyvärr. ;P


CheeseCake

  

En väldans fin och god cheesecake!

Recept från Leila bakar.

Bara för att pynta lite..

Här är ett recept på den godaste lasagnen jag gjort/ätit! :)



Lasagne med getost

Ingredienser:
1 pkt färska lasagneplattor
5-6 stora champinjoner
3 morötter
250g färsk Broccoli
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 pkt krossad tomat med chili (ICAs tetra 500g)
½ dl tomatpuré
1 pkt Oatlys havregrädde
1 dl vatten
1 tärning grönsaksbuljong
½ tsk socker
1 tsk salt
svartpeppar
100g halvmjuk getost
1 dl riven hård getost
olja att steka i

Tillagning:
Skala morötterna och skär i tunna slantar.
Hetta upp olja och bryn morötterna på medelstark värme.
Dela broccolin i små buketter, skiva champinjonerna, strimla löken och hacka vitlöken och låt det fräsa med morötterna ca 5 min.
Tillsätt krossade tomater, tomatpuré, havregrädde och vatten. Smula ner buljongtärningen.
Krydda med socker, salt och peppar. Låt puttra i 5-10 min.
Skär den halvmjuka getosten i skivor och riv den hårda osten.
Ta fram en gratängform och sätt lite av fyllningen på botten.
Varva med lasagneplattor och fyllning och lägg ut den mjuka osten mellan varven.
Avsluta med fyllning överst.
Strö över den rivna osten och grädda mitt i ugnen på 225 grader.

Bilder från minikräftisen

Jag och en nära vän hade en liten minikräftis för inte såläng sedan, önskar jag hade startat bloggen redan då men min data hade virus så den funka inge bra. Men här kommer lite roliga bilder från vår lilla kräftskiva. (var bara vi två)
Vännen vill inte vara med på kort, så det blir endast jag och ölen! ;P

jag efter vi käkat, gör mig klar för att gå till puben.   

Middag

Dagens Middag blev en väldigt sen sådan, jag har precis avslutat den och den var hur god som helst.
Gjorde vegetariska broccoli/fetaost biffar från grund, som jag åt med en smarrig sallad bla, ruccola, spenat, isberg, roman, gurka, tomat, pumpakärnor, kiwi & balsamico. 

Det här är ju mitt allra första blogginlägg och jar har väl tänkt att bloggen ska handla om min vardag (inte bara mat) utan även känslor och tankar. Men när jag väl lagar mat och det blir så lyckat vill jag gärna visa upp konstverken! :)


Broccoli/fetaost biffar

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0