Pastasallad med bla.Halloumi, pesto & mascarpone.

Dagens middag är "Rachel Ray" inspirerad.
Kollade på hennes program häromdan då hon lagade en pastarätt för dibetiker.
Då gjorde hon egen pesto med mandlar, mynta, persilja m.m.
ugnsgrillad zucchini (grön & gul) och paprika och rödlök. så blandade hon grönsaker med pastan och peston.
Toppade med ricotta blandat med peppar.

Idag gjorde jag en "egen" variant....
Jag kokade penne pasta och stekte under tiden halloumi i bitar och paprika i olja. Sedan stekte jag soltorkade tomater en stund med halloumin.
När jag gjort det började jag med såsen, värmde upp Mascarponeost (tycker bättre om de än ricotta, då den är så torr) hällde på en liten skvätt grädde och sedan lite cayennepeppar, salt & peppar. Till sist pesto,  på känn. (inte för mycke pesto dock för jag blandade även i pesto med pastan innan jag blandade med allt annat.
När pastan kokat klart och såsen med så blandade jag ihop alla ingredienser sen stängde jag av plattan och tillsatte en hel avokado i bitar! (hade i avokadon sist eftersom den får en så konstig smak när den värms upp)
Sen är det bara att servera! SUPER gott blev det. Kan tänka mig att den blir ännu godare om man ringlar lite balsamicosirap över! MUMS! :o)

 


Kommentarer
Postat av: sofia

Ser jätte gott ut!

2009-01-15 @ 01:58:21
URL: http://aces.blogg.se/
Postat av: sofia

du loggar in på blogg.se, o sen går du in på översikt över din blogg, där du skriver inlägg o sånt. sen trycker du på Skapa där uppe. då kommer de fram att du kan skapa ett inlägg, men då trycker du på Länk där det står: "Inlägg, Bild, Länk, Produkt" sen på Url skriver du http://aces.blogg.se och alias, sofia :D

2009-01-15 @ 17:18:01
URL: http://aces.blogg.se/
Postat av: Umma

Vad glad jag är att du är back on track! :) Har saknat dina inspirerande inlägg!

2009-01-15 @ 21:05:28
URL: http://umma.blogg.se/
Postat av: Umma

Ahmen tack för det ;) Hoppas din helg startar bra ikväll!

2009-01-16 @ 16:01:50
URL: http://umma.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0