Risoni med kronärtkocka

Köpte en kokbok idag med endast pasta recept... bara för att jag hitta det här receptet när jag bläddra igenom boken. Tyckte detta lät SKIT gott, och det var det verkligen!! :D

  

Receptet:

30g smör
1 msk olivolja
2 skivade fänkål
340g marinerade kronärtkockshjärtan, avrunna och hackade
3dl vispgrädde
1 msk dijonsenap
3 msk torrt vitt vin
50g riven parmesan
375g risoni
130g strimlad babyspenat

Hetta upp smöret och oljan i en stekpanna över medelhög värme. Lägg i fänkålen och stek i 20 min el tills den karamelliserats. Lägg i kronärtskockan och stek yttligare 5-10 min.

Rör ner grädden, senap, vinet och parmesanen, och låt koka upp. Sänk sedan värmen och låt sjuda i 5 min.

Laga under tiden pastan genom att hälla den i en stor kastrull med kokande, saltat vatten och låt den koka tills den är al dente. Låt pastan rinna av ordentligt och lägg tillbaka den i kastrullen så att den håller sig varm.

Tillsätt pastan och spenaten i såsen och låt koka tills spenaten är mjuk.

Kommentarer
Postat av: Mikaela

svar: jag äter kött ibland, jag insåg att jag mådde bäst av det ;P



God jul på dig

2008-12-10 @ 18:55:46
URL: http://mymica.blogg.se/iheartgreen
Postat av: carolina

det där är så gott, älskar risoni! brukar äta det med kyckling/quornfilé och röra ner en smaksatt cremefraiche i risonin när den är nykokad. mmmmm!

2008-12-10 @ 22:15:16
URL: http://acarolinas.blogg.se/
Postat av: carolina

2008-12-10 @ 22:15:36
URL: http://acarolinas.blogg.se/
Postat av: Umma

Det DÄR är himmelriket samlat på en tallrik. Måste köpa saker så jag kan laga det i helgen!

2008-12-11 @ 22:09:53
URL: http://umma.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0